Sıradan japon balığı, shubunkin ve comet için kurulan akvaryum diğer türlere göre farklı olur. Bu balıklar az oksijenli suda uzun süre yaşayabilen türlerdir. Ancak her zaman böyle bir ortamda beslenmeleri mümkün değildir. Bir fanusta beslenmemeleri gerekir. Suyu aşırı kirlettikleri için fanus onlar için bir ölüm kapanı olacaktır. Zaten her üç tür de fanusa sığamayacak kadar büyür. Örneğin sıradan japon balığı tamamen büyüdüğünde 30 santimetre boya ulaşabilir.
Küçük bir fanustaki suyu temiz tutmak oldukça güçtür. Ne kadar su değişimi yapılsa da sudaki amonyak konsantrasyonu kontrol altında tutulamayacaktır. Neticede balıklarınızı fanusta beslediğinizde hasta olmaları ve kısa sürede ölmeleri kaçınılmazdır. Bu yüzden mümkün olduğunca büyük bir akvaryuma ihtiyaç vardır.
Yelpaze kuyruklu, tül kuyruklu, balon gözlü, black moor, ve göğebakan gibi diğer japon balıklarının su kalitesindeki noksanlıklara olan tahammülü daha azdır. Bakımsız bir akvaryumda bir gün bile yaşayamayabilirler. Küçük bir fanusta beslenmeleri kesinlikle düşünülmemelidir. Daha yavaş yüzdükleri için sıradan japon balığı, shubunkin ve comet ile aynı akvaryuma koyulmamaları gerekir. Aksi halde yem yarışının kaybedeni olurlar. Yine iyi bir filtreye ihtiyaç vardır. Ancak filtrenin fazla akıntı oluşturmaması gerekir. Çünkü bahsi geçen japon balıkları yavaş yüzer. Nazik oldukları için su sıcaklığı 15 santigrat derecenin altına düşmemelidir. Yazın aşırı sıcaklara karşı önlem alınmalıdır.